ZAHVALNICA ZA SVE – PARTNERSTVOM DO PROMENA

Zahvaljujemo Vam se na učešću na konferenciji »Partnerstvom do promena – Sve je moguće«, održanoj 1. Septembra 2012. godine pod pokroviteljstvom Švedskog instituta, a u realizaciji dva udruženja osoba sa invaliditetom »FIFH« iz Malmea i »Sve je moguće« iz Beograda. Čitava konferencija i radionica koja je usledila nakon toga je umnogome doprinela definisanju potencijalne saradnje između ova dva udruženja. Uopšteno govoreći, ova saradnja bi podrazumevala dugoročnu podršku švedskog udruženja koja bi se fokusirala na jačanje organizacije, kao i osnaživanje razvojnih kapaciteta udruženja u Beogradu.

Tokom ova dva događaja pokrenuta su mnoga pitanja koja se tiču situacije osoba sa invaliditetom, kao i neke ključne oblasti u kojima je neophodan napredak i gde su moguće promene. Neke od osnovnih pitanja koja su razmatrana tokom ova dva dana su:

-      Uključenost osoba sa invaliditetom;
-      Koordinacija između organizacija u okviru civilnog  sektora;
-      Koordinacija između organizacija civilnog društva i vladinog sektora;
-      Infrastruktura;
-      Informisanost osoba sa invaliditetom.

Sve ovo predstavlja uvod u budući projekat ova dva udruženja koji treba da započne početkom naredne godine sa ciljem da ojača kapacitet udruženja, a ujedno i da umnogome doprinese rešavanju problema sa kojima se osobe sa invaliditetom svakodnevno susreću u Beogradu i šire. Iskreno se nadamo da ćemo zajedničkim naporima u narednom periodu definisati konkretne aktivnosti kojima ćemo moći da doprinesemo unapređenju položaja ove grupacije u Srbiji.

Snimak seminara možete pogledati na sledećem linku:

Objavljeno u kategoriji Aktivnosti, Radionice, Vesti.