PARTNERSTVOM DO PROMENA

U SKC Šumice tokom vikenda održana je radionica za osobe sa invaliditetom pod nazivom PARTNERSTVOM DO PROMENA. Osnovna ideja radionice je da definiše osnovne prioritete u ovoj oblasti kako bi se definisali različiti projekti koji bi unapredili položaj ove grupacije. Radionicu je organizovalo udruženje ,,SVE JE MOGUĆE” u saradnji sa švedskim udruženjem FIFH iz Malmea koji se zalažu za učešće osoba sa invaliditetom u svim oblastima života sa posebnim fokusom na sportsko rekreativnim aktivnostima.

Radionici je prethodila konferencija kojoj je prisustvovalo preko 40 učesnika predstavnika centralnog i lokalnog nivoa vlasti, kao i svih značajnijih organizacija kako bi naznačili ključne prioritete u ovoj oblasti. Konferenciji su prisustvovali i predstavnici Švedske ambasade koji bi u narednom periodu trebalo da pruže značajnu podršku u ovoj oblasti.

Sve ove aktivnosti treba da rezultiraju nizom projekata u narednom periodu sa ciljem da unaprede položaj osoba sa invaliditetom i njihovo značajnije uključivanje u različite oblasti života.

Radionica je održana pod pokroviteljstvom Švedskog Instituta a podršku su dali i SKC Šumice, Opština Voždovac i kompanija BIP.

Pogledajte snimak ovog dogadjaja na:

Objavljeno u kategoriji Aktivnosti.