OBAVEŠTENJE

MEĐUNARODNU DRINSKU REGATU
ZA OSOBE SA INVALIDITETOM, KOJA SE ODRŽAVA
25.jula i 26.jula 2015.
OPŠTINA LJUBOVIJA (Etno selo-Vrhpolje) i O.BRATUNAC
(Rajska plža)

Treća prekogranična saradnja «DRINA NAS SPAJA»

Organizatori ove regate su Sportsko rekreativno Udruženje osoba sa invaliditetom “Sve je moguće” u saradnji sa Opštinom Ljubovija, Opštinom Bratunac, Turističkom organizacijom Ljubovija i Bratunac, Rafting Klubom »Drinska regata»i Etno selom-Vrhpolje.
U okviru manifestacije (prvi dan) biće organizovano Takmičenje u veslanju «Rafting trka» za OSI i mnoge druge sportsko-rekreativne aktivnosti u Etno selu Vrhpolje. U večernjim satima pored kampovanja u prirodi, predviđeni su brojni kulturno zabavni sadržaji, kao i druge aktivnosti.
Drugi dan predviđen je spust u čamcima, u 10č. od Etno sela Vrhpolje-do leve obale Drine-Opština Bratunac (Srpska Republika). Ispod mosta na Drini učesnici regate, spajaju čamcima dve obale Drine i uz gromoglasan pozdrav i poruku … iskrcavaju se na levu obalu Drine u Bratuncu (kod Rajske plaže).
Cilj ove manifestacije je afirmacija ravnopravnosti i tolerancije među ljudima bez obzira na invaliditet, kvalitetan način provođenja slobodnog vremena u prirodi, podsticaj turizma za sve i stvaranje zdravih stilova života.
Ove godine Interesovanje osoba sa invaliditetom je bilo ogromno, ali zbog ograničenih uslova učešće će uzeti samo oko 160 učesnika (osobe sa invaliditetom i pratioci), iz sele Srbije i iz zemalja u okruženju.
Ovu međunarodnu drinsku regatu za OSI, «Drina nas spaja» za sada su podržali; Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Telekom-Srbije,TV.StudioB., JP. Gradsko Stambeno-Beograd,Gradski Sekretarijat za omladinu i sport-Beograd, Banka hrane a očekujemo odgovor od mnogih institucija i kompanija kojima smo se obratili, kako bismo što većem broju osoba sa invaliditetom omogućili učešće na ovoj manifestaciji- jedinstvenoj u svetu.

Objavljeno u kategoriji Aktivnosti, Drinska regata, Obaveštenja.