IGRE BEZ GRANICA 11.01.2012.

ŠKOLSKI RASPUST ZA DECU SA INVALIDITETOM

PROJEKAT „IGRE BEZ GRANICA- RASPUSTI SE, UPUSTI SE I POBEDI „

ZA UČENIKE SA INVALIDITETOM U BEOGRADU U DANE RASPUSTA ORGANIZOVAN JE RAZNOVRSTAN SPORTSKO REKREATIVNI SADRŽAJ U PERIODU OD 03.DO 14.JANUARA

Ove godine je učenicima sa invaliditetom osnovnih i srednjih škola u Beogradu pružena mogućnost da dane zimskog raspusta provedu uz mnoštvo sadržaja sportsko-rekreativnog, kulturnog i zabavnog karaktera, koje je organizovalo udruženje ,,Sve je moguće“.

U tom smislu, Udruženje „Sve je moguće“ pripremilo je veoma bogat program , koji je realizovan pod nazivom „IGRE BEZ GRANICA – RASPUSTI SE, UPUSTI SE I POBEDI“, a koji je podržan od strane Skupštine Grada – Gradskog Sekretarijata za sport i omladinu i uključuje niz raznovrsnih aktivnosti sa ciljem da naše mlađe sugrađane animiraju i edukuju – boćanje, pikado, šah, specijalno rađena „igra poverenja“, književni susreti, druženje sa istaknutim sportistima itd. sve prilagođeno osobama sa invaliditetom i u duhu pozitivnih iskustava inkluzivnog rada.

Od 03. januara u pre podnevnim satima, je u Zavodu za rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“ u prazničnoj atmosferi, uz novogodišnje i božićne poklone, predstavljen  deo sadržaja, a ova svojevrsna druženja su nastavljena i narednih dana, sve do kraja raspusta, kako u prostoru ove ustanove tako i u drugim institucijama  potpuno pristupačnim i  otvorena za sve učenike sa invaliditetom, bez obzira na školu koju pohađaju.  Tako je 11.februara u Domu za odrasla invalidna lica, uz Igru poverenja i boćanje, organizovano i druženje sa Dejanom Zafirovim, biciklistom  sa invaliditetom iz Makedonije koji je održao motivacionu prezentaciju za sve prisutne čijom hrabrošću i entuzijazmom svi su bili zadivljeni. Posle toga prezentovana je knjiga za decu „Dobra vila“, Radice Jovanović, a nakon toga dodeljena su priznanja i pokloni od Božen kozmetike za sve učesnike, a koji nisu mogli taj dan da budu prisutni njima su priznanja odneta u institucije i dodeljena tamo na takmičenju.

 

Objavljeno u kategoriji Aktivnosti, Igre bez granica.