Drinska regata 2017

Poštovani,

 

29. i 30. jula održana je MEĐUNARODNA DRINSKA REGATA ZA OSOBE SA INVALIDITETOM, pod nazivom „DRINA NAS SPAJA“ (peta prekogranična saradnja).

 

Učesnici regate bile su osobe sa invaliditetom i njihovi pratioci (130). Regati su se pridružili i naši najuspešniji paraolimpijci – prvaci sveta, kao i učesnici iz Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Švedske, Grčke, Rusije i svih gradova Srbije.

U subotu, u Etno selu Vrhpolje, su pored kampovanja u prirodi održane brojne sportsko rekreativne aktivnosti i kulturno zabavni sadržaji. Rafting trci koja se održala tog dana u 17h,(od Boka) prisustvovala je pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Biljana Barošević, koja je pozdravila učesnike i takmičarima poželela uspeh. Takođe, zamenica Ministra je na cilju sačekala takmičare i najuspešnijim ekipama čestitala i uručila pehare. Najuspešnija je bilaDirektorka ekipa iz Tuzle, dok je drugo mesto pripalo ekipi iz Koprivnice „ Bolje sutra“, treće mesto je osvojila mešovita ekipa „ Zajedno možemo sve“. Zatim je nastavila druženje sa svima u spontanom razgovoru sa orgnizatorima, saradnicima i ostalim učesnicima. Prisutni su bili i Direktorka TOLj Slađana Grujičić,Predsdnik O.Ljubovija Kovačević Milovan i predsednik SO.Goran Josipović. Drugi dan u 10 časova održan je spust čamcima od Etno sela Vrhpolje do leve obale Drine-Rajske plaže, Opština Bratunac (Republika Srpska). Plovidba je trajala oko 3 sata. Na Rajskoj plaži u Bratuncu posle prelepo pripremljenog ručka za sve, učesnici su oduševljeno pričali o utiscima. Najčešće reči su bile; «ovo je prelepo,ovo je najlepši doživljaj u mom životu,ovo ću pamtiti do kraja života, hoće li regata biti i sledeće godine mogu li se odmah prijaviti»…,

Cilj ove manifestacije je afirmacija ravnopravnosti i tolerancije, podsticaj turizma i međunarodne saradnje za osobe sa invaliditetom i stvaranje jednakih mogućnosti za sve. Ipak, naš osnovni cilj je da se svi lepo družimo, kvalitetno i zdravo provedemo  vreme u prirodi, upoznamo jedni druge,iznosimo najdraže uspomene i kreiramo nove aktivnosti i saradnju. Svi učesnici doprineli su inkluziji osoba sa invaliditetom i zajedničkom uživanju u  čarima koje pruža ova jedinstvena u svetu   manifestacija!

Ogroman doprinos ovoj manifestaciji dla je naša zamenica Ministra Biljana Barošević svojim dolaskom.i angažovanjem na istoj.

 

Organizatori ove regate su Sportsko rekreativno udruženje osoba sa invaliditetom “Sve je moguće” u saradnji sa MUP RS, Opštinom Ljubovija, Opštinom Bratunac, Etno selom Vrhpolje, TV Studio B, Turističkom organizacijom Ljubovija, T.O. Bratunac, Odeljenje za vanradne situacije – Šabac, Rafting klubom“Drinska regata“, Srpskim Spasilačkim Timom, Srpsko-ruskim humanitarnim centrom iz Niša i naši dugogodišnji prijatelj koji nas prate od poćetka, Nacionalni tim Crvenog krsta Srbije za delovanje u nesrećama.

 

Manifestaciju podržali: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Grad Beograd, Opštna Voždovac,Opština Ljubovija, Opština Bratunac, Elektro mreža Srbije, Telekom – Srbija, Coca cola – Srbija, Jovanjica d.o.o,Bahus d.o.o.- Paraćin, Banka hrane, Agrovet d.o.o,i pojedinci; Danko Marović-Bratunac, mestani NikolićRadenko i pekar Aćim.

Za bezbednost učesnika tokom cele manifestacije pobrinuli su se; Dom zdravlja Ljubovija na čelu sa direktoricom Brankom Radovanović, i MUP-odeljenje za pograničnu saradnju na čelu sa načelnikom Milanom Stepanović i zamenikom Krstić/em. Neizmerno im hvala na tome.

Želeli bismo da se ovim putem zahvalimo svim učesnicima i da ih zamolimo ako imaju kakvu sugestiju za nas da nam je upute, kako bi organizacija ove manifestacije sledeće godine bila potpunija.

Hvala svima!

 

UDRUŽENJE ”SVE JE MOGUĆE”

Predsednica,  Lazić Milada

+381(0)62 287 467

Objavljeno u kategoriji Drinska regata.