ОБАВЕШТЕЊЕ –«Боћање за све»

БОЋАЊЕ ЗА ДЕЦУ И ОДРАСЛЕ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

 Поводом завршетка школске године,  у четвртак, 14. јуна, у времену од 14,00 до 17,00 сати – на теренима Клинике за рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, у Сокобањској улици,  организован je спортски дан за ученике основне школе „Др Драган Херцог“, која обухвата децу са инвалидитетом са простора Београда и из здравствених установа и услова породичног смештаја са простора Београда.

Посебно место у овим садржајима имала је дисциплина боћања, коју организује Удружење „Све је могуће“ и које је за све учеснике обезбедило пригодно послужење и признања за најбоље. Иначе, ова активност  се спроводи још од марта месеца, обухвата  децу и одрасле са инвалидитетом,  и то у редовним терминима и по утврђеној динамици –  Клиника за рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ средом од 15,00 до 17,30 сати, Специјална болница за церебралну парализи и развојну неурологију у ул. Сокобањској суботом од 14,00 до 16,00 сати а на оделењу у ул. Браће Јерковић уторком од 11,оо до 12,30 и четвртком од 09,00 до 10,00 сати, као и у простору Дома за одрасла инвалидна лица у Земуну, на Бежанијској коси четвртком од 17,00 до 19,00 сати – а сваким даном изазива велико интересовање и стиче све већи број поклоника посебно међу најмлађима.

Облици анимације и едукације боћањем, који су иначе подржани и  од стране Града – Градског Секретаријата за спорт и омладину, а реализација се одвија кроз пројекат „Боћање за све“, настављен је и у летњем периоду у терминима који су договарани у сарадњи са установама које окупљају популацију са инвалидитетом, децу пре свега, а настављени и од септембра у новој школској години, с тим што ће на јесен, поводом Дана Београда и Међународног дана особа са инвалидитетом, Удружење „Све је могуће“ планира још низ активности и пријатних изненађења и за учеснике пројекта али и све припаднике популације са инвалидитетом, децу пре свега.

Objavljeno u kategoriji Aktivnosti, Boćanje, Obaveštenja.